Feliz ano nuevo

Hola!

Sinds ik de laatste keer op mijn blog heb geschreven hebben we alweer heel veel gedaan, dus ik zal het zo goed mogelijk proberen samen te vatten ☺
Met kerst hebben we met de oudere kinderen een bedevaarttocht gelopen naar Cotoca, een stadje in de buurt. We vetrokken om 4 uur snachts en kwamen ongeveer om 8 uur aan in Cotoca waar we een mis hadden. Verder hebben we kerst gevierd met nog een mis in de avond en daarna een maaltijd met de kinderen. Kerst in het vrijwilligershuis was ook erg gezellig. We hadden allemaal iets lekkers gemaakt en een cadeautje voor elkaar verzorgd. Ik heb van een Spaanse vrijwilligster een super leuk en creatief cadeau gekregen, ik zal er een foto van uploaden ;) Ondanks dat het mijn eerste kerst was zonder familie was het een erg bijzondere kerst en erg leuk om een keer op een andere manier te vieren. Met zoveel lieve kinderen om je heen voelt het ook als een familie. Vervolgens was het natuurlijk oud en nieuw! Dat was ook erg gezellig met de andere vrijwilligers maar verder niet veel bijzonders. Vrijdag hadden Mariëlle en ik de vrije dag en toen zijn we tegen de avond naar het centrum te gaan om een hapje te eten. We hebben een erg gezellig restaurantje gevonden met een beetje een Europese uitstraling, hier hebben we een soort van hamburger en slappe friet gegeten, waar we super blij mee waren na drie weken kip met rijst. Op zondag zijn we na de mis uit de stad gereden, waar we ergens een soort feest hadden met veel voedsel, clowns en muziek. De natuur hier was erg mooi om te zien, ik zal hier ook een aantal foto’s van uploaden. Grappig was wel dat Mariëlle en ik niet wisten van deze avontuurlijke excursie totdat alle kinderen opeens met zijn alle in een auto gepropt zaten, met hun zondagskleren nog aan. Ik weet niet of de zondagskleren het overleefd hebben maar het was in ieder geval een hele leuke middag.
De kinderen blijven normaal gesproken een jaar op Mano Amiga, en worden daarna doorverwezen naar andere Don Bosco projecten, waar ze langer kunnen blijven. Dat moment zit er alweer aan te komen, de komende twee weken vertrekken bijna alle kinderen naar andere projecten. Dat is wel een beetje jammer omdat we ze net goed hebben leren kennen maar het hoort er bij en we krijgen er weer andere lieve, leuke kinderen voor terug. De oudere meiden van 14 tot 17 jaar blijven wel in Mano Amiga omdat er geen andere projecten zijn die oudere meiden willen opnemen..
Volgens mij heb ik zo in grote lijnen wel kunnen beschrijven wat ik hier allemaal meemaak.

klik hier voor de foto’s

Veel groetjes uit het tropische Santa Cruz!

3 reacties op “Feliz ano nuevo

  1. Lieve Queer, Wat een mooi verslag en prachtige foto’s. Op de foto’s zie ik dat de kinderen dol op je zijn , kan ook niet anders. Deze straatkinderen hebben echt liefde nodig dat zie je en jij geeft het ze! Fantastisch!!!!
    We love you! Dikke kus, Nico en Marieke

  2. Nog een gelukkig nieuw jaar Quer! Fijn om te lezen dat je het zo naar je zin hebt, mooie foto’s! xx

  3. Lieve Querine, fijn dat je het zo naar je zin hebt. Door je verslag kan ik me alles goed voorstellen, vooral met de mooie foto’s erbij. Knuffel van Oma Lizzie

Reacties zijn gesloten.