kerst en meer

Hallo allemaal!

De kerst komt er aan en daarom doen we veel leuke dingen met de kinderen. We zijn al twee keer naar een soort arena geweest waar alle kinderen dan een zakje snoep krijgen en wat cadeautjes, gesponsord door mensen die met kerst iets goeds willen doen. de kinderen hier hebben nu zomervakantie en daarom zijn er veel tijdelijk naar huis. In mano amiga zitten nu ongeveer 25 kinderen en normaal eens stuk of 60. Morgen/vannacht vertrekken we om half4 met alle don bosco projecten om een bedevaartstocht van een aantal uur te lopen naar een dorpje waar we een mis gaan bijwonen. Daarna hebben we in de avond weer een mis en daarna een avondmaal. In het vrijwilligershuis vieren we ook kerst, we hebben lootjes getrokken kopen allemaal een cadeautje voor elkaar. Voor de kinderen die nu in Mano Amiga zijn hebben we zakjes gemaakt met een cadeautje en iets lekkers. Ondanks dit alles blijft het echte kerstgevoel wel een beetje weg in de hitte van de zomervakantie.
Een paar dagen geleden zijn we met drie andere vrijwilligers naar een van de armste buurten van Santa Cruz gegaan om een anders project van Don Bosco te bekijken. Het project helpt families die niet genoeg geld hebben om hun gezin te onderhouden. Ze zorgen voor een woonplek en hebben een eigen school en crèche. Erg interessant om dit alles te zien en door de wijk te lopen.

Ik wil iedereen alvast een hele fijne kerstdagen wensen, post sturen schijnt hier nogal moeilijk te zijn omdat de overheid alles heel nauwkeurig checkt. Ook zijn er geen postbussen enzo. Alleen een postkantoor in het centrum.

kortom, ik vermaak me geweldig hier in het mooie, overweldigende, Santa Cruz

Ps. klik hier voor de foto’s

4 reacties op “kerst en meer

  1. Hoi lieverd! Wat een leuke en bijzondere tijd heb jij daar! Je doet zoveel mooie ervaringen op!! En met kinderen werken is natuurlijk heel leuk ..Ik begrijp je heel goed, dat het echte kerst gevoel weg blijft. Maar ach, je krijgt er zo veel voor terug. Je zal je de familie en Remi wel missen maar gelukkig heb je genoeg afleiding..
    Alvast een heel gelukkig gezond, mooi, liefdevol nieuwjaar.. In mei zien we elkaar weer !! xxxxx

  2. Lieve Querine, wat maak je veel mee. Ook over de religie waar veel mensen steun aan/van ondervinden.Voor jou fijne Kerst, met de vrijwilligers en de lootjes, in de warmte. Stuur je nog wel een mail over hoe het hier is, kus Oma

  3. Lieve Queer, Ontzettend leuk om te lezen wat je allemaal doet aan de andere kant van de oceaan voor die lieve kinderen daar! Jij ook fijne feestdagen en plezier met de lootjes. liefs, Marieke

  4. Lieve Querine, merci voor je gezellige blog en wat maak je veel mee!! Ik wens jou nog hele fijne kerstdagen en natuurlijk een happy Newyear ! Dikke kus van oma Nelleke!!

Reacties zijn gesloten.